Aloin kiinnostua youtubesta. Kuulin, että sieltä löytyisi hauskoja klippejä. Mutta löytyisikö Teräsbetonia, kenties videoita... En tiennyt, oliko biiseistä edes tehty musiikkivideoita.

Orjatar-video löytyi ja se oli kyllä vähän erilainen, kuin olin odottanut. Tuhruinen nainen vääntelehti vähemmän nöyränä, ja sitten tulivat ystävättäret mukaan. Pojat seisoskelivat orpoina kivillä linnan muurin vierellä. Aika pettymys. Ei oikein lähikuvia, ei liikettä eikä voimaa, joka taas biisistä uhkui. Naisten osuus sai minut epäilemään, että sisaruus, joka viehätti minua monissa kappaleissa, olikin vain sanahelinää. Miehiä kiinnostaisi lopultakin enemmän helpot naiset kuin metallitotuuden sisaruus ja veljeys. Ja video viestitti karusti, että tämän halusi Teräsbetonikin allekirjoittaa.

No sellaistahan se maailma on. Otin itseäni niskasta kiinni ja nielin pettymykseni. Olen kai kateellinen vanha ämmä. Ja löytyihän youtubesta muutakin: telkkaripätkiä ja festariotoksia. Muistan, että jonkin festariklipin jälkeen minulle heräsi hirveä epäilys, osaako J. Ahola oikeasti laulaa, vai onko ääni osin studiotekniikkaa. Masentuneena keskustelin hiukan alle täysi-ikäisen poikani kanssa. Hän tietää musiikista yhtä sun toista ja esiintymisestä ja vähän keikkailustakin. Hän ei erityisemmin pidä Tb:stä, mutta silti häneltä löytyi lohdun sana. Kaikki esiintymiset ei aina mene liekeissä, voi olla huono päivä. Ja youtuben kameraklipit eivät ole erityisen laadukkaita.

Tämä soi minulle lohtua. Pojallani on empatian lahja, ja siksi rakastan häntä päivä päivältä enemmän.

Mutta lohtu ei tuo varmuutta. Onneksi koitti päivä, jota odotin kovasti. Tartu mikkiin -ohjelmassa oli
metalliosuus. jossa J. Ahola ja Taage Kilvestä ottivat mittaa joistain, joiden nimiä en enää muista.
Varmuus J. Aholan käsittämättömän hienosta lauluäänestä palasi ja nautin tavattomasti lauluista. Tallensin sen digiboksiin, ja se on suurena aarteena vieläkin minulla. Lisäksi minusta tuli myös Taagen ja Kilven fani.

Vanha seitskavitonen äitini myös ihan spontaanisti kehui J. Aholaa ja hänen lauluaan. Fania ei hänestä nyt ihan tullut, mutta läheltä piti.

Tiita Metallisydän